Varmluftsvifte

I mange lokaler, som lager, industri, terminaler og haller, brukes varmluftsvifter som oppvarmingskilde. Disse varmer opp lokalet gjennom konveksjon der den omkringliggende luften varmes opp av produktets varmebatteri som er supplert med vifter for å gi høy varmeavgivelse og god spredning av den varme luften.

Epecon tilbyr et bredt sortiment av varmluftsvifter gjennom vår LEO-serie. LEO-produktene finnes i flere varianter avhengig av effektbehov, temperatur, rekkevidde og lydnivå. Dekselet har en lav vekt som gjør at den er enkel å installere.

Men en ulempe med varmluftsvifter er at den varme luften stiger mot taket og danner en stor mengde overopphetet luft. Dette bidrar ofte til økt energitap gjennom takkonstruksjonen.

For å løse dette problemet tilbyr vi en destratifikator LEO D. Dette produktet monteres i taket og brukes i kombinasjon med varmluftsviften. Destratifikatoren presser den varme luften ned fra under taket til oppholdsrommet. Dermed begrenses varmetapet og det resulterer i en raskere og mer effektiv oppvarming av bygningen. Takket være den intelligente fjernstyreren arbeider LEO D også i kombinasjon med varmluftsviften, slik at den varme luften som har samlet seg i taket først brukes til å varme opp oppholdsområdet før varmluftsviftene slås på og tilfører mer varme til rommet. På denne måten kan den totale energiforbruket holdes nede.

Det er også muligheter for å montere våre vanlige varmluftsvifter i taket og gjennom den fjernstyringen vi tilbyr, bruke disse produktene også i stratifikator-modus, noe som betyr at produktet fungerer både som en vanlig varmluftsvifte og som en destratfikator for å få ned den varme luften til oppholdsområdet.